آرشیو فروردین ماه 1402

راه اندازی یک کسب و کار خانگی خیلی ساده هست به شرط اینکه بدونی چه هنری درامد زایی بالاتری داره من می خوام توی این وبلاگ مهارت های مختلف از جمله بافتنی، مراقبت زیبایی یا آرایشگری و خیاطی و طراحی دوخت و چرمدوزی تا کیک و شیرینی رو بررسی کنم در توی هر بخش پردرامدترین هاشو بهتون معرفی کنم. یک سری مقالات آموزشی هر حوزه رو هم براتون میزارم

آموزش بافتنی

بافتنی چیست؟

آموزش بافتنی یک هنر دستی است که در آن از نخ‌های نازک و متنوع برای ایجاد الگوها و طرح‌های مختلف استفاده می‌شود. بافتنی معمولاً با دو سوزن یا یک سوزن و یک هوک و با استفاده از الگوها و نقشه‌های مختلفی انجام می‌شود. این هنر دستی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یک پایه اصلی برای تولید پارچه‌های متنوع و عرضه به بازار استفاده می‌شود. همچنین، آموزش بافتنی با قلاب به عنوان یک هنر دستی آموزش داده می‌شود و افراد مختلفی از جمله بانوان خانه‌دار، دانشجویان و هنرمندان از آن بهره می‌برند.
بافتنی

تاریخچه هنر بافتنی

بافندگی تاریخچه ای شگفت انگیز و از دست رفته دارد. به طور معمول، کارشناسان معتقدند مصنوعاتی که قبلاً «تکه‌های بافتنی» در نظر گرفته می‌شدند، در واقع پیش‌روی بافتنی هستند که به نام نالبیدینگ شناخته‌ می‌شود.

قبل از اختراع ریسندگی و بافندگی، مردم با استفاده از اشکال اولیه بافتنی که به آنها « نالباند» یا « فارش» می‌گوییم، پارچه می‌بافتند. از یک سوزن برای قلاب کردن نخ‌های با طول کوتاه استفاده می‌کردند. احتمالاً مردم این نوع بافتن اولیه را به عنوان راهی برای ساختن تورهای ماهیگیری آغاز کردند. بافتنی احتمالا بسیار دیرتر از ریسندگی در حدود ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد در غرب آسیا اختراع شد.

بنابراین کشف نالبیندینگ این سوال را مطرح می کند که تاریخچه بافتنی از کجا شروع شد؟ در حال حاضر، توافق بر این است که قدیمی ترین نمونه  بافتنی با میل کشف شده یک جفت جوراب مربوط به حدود ۱۰۰۰ میلادی در مصر است. این ها جوراب های پیچیده ای هستند که از نیل و پنبه سفید ساخته می شوند. تا نقش های هندسی را تشکیل دهند که اغلب در سرامیک های اسلامی دیده می شود. جوراب از نوک پا تا بالا در حین بافتن گرد می‌شد. همچنین شواهدی در دو طرف درج‌ها برای پاشنه وجود دارد که نشان می‌دهد با تغییر اندازه میل‌ها در حین بافتن، شکل‌دهی به دست می‌آید.

اصول بافندگی
بافتنی با قلاب

تمام دستگاه‌های بافندگی دارای قسمت‌های مختلف هستند که کار آنها باید با یکدیگر هماهنگ باشد ولی سه عامل اصلی و اولیه‌ای که وجود آنها برای عمل بافندگی و تهیه‌‌‌ی پارچه ضروری است، عبارتند از:

الف) تشکیل دهنه‌‌‌ی کار

پارچه حاصل درگیری نخ‌های تار و پود است و برای انجام این عمل، مکانیزمی مورد احتیاح است تا نخ‌ها را به دو سطحی که با یکدیگر زاویه می‌سازند، تقسیم کند تا ماکو قادر به عبور از داخل آنها باشد. دهنه‌‌‌ی کار زاویه‌‌‌ی حاصل از تقسیم نخ‌هاست و معمولاً به سه طریقه تشکیل می‌شود:

۱. دهنه‌‌‌ی رو

در این نوع تشکیل دهنه، فقط قسمتی از نخ‌های تار بالا رفته و بقیه در سطح دستگاه باقی می‌ماند و نخ‌هایی که به بالا برده شده تحت تاثیر کشش زیادتری از نخ‌های زیر قرار می‌گیرد. این امر باعث کاهش کیفیت پارچه شده و احتمالاً رگه‌‌‌‌‌‌هایی در پارچه ایجاد می‌کند که برای رفع این اشکال می‌توان نخ‌‌‌‌‌‌هایی را که باید در سطح دستگاه قرار گیرند به طریقی قرار داد که با افق زاویه بسازند.

۲. دهنه‌‌‌ی زیر

اگر برای ایجاد دهنه فقط بخشی از نخ‌های تار به زیر کشیده شود و بقیه در سطح دستگاه باقی بماند، دهنه زیر تشکیل می‌شود، که امروزه به هیچ وجه مرسوم نیست زیرا گذشته از مشکلاتی که از نظر مکانیکی برای تشکیل دهنه‌‌‌ی زیر موجود است، برای بافنده نیز هنگام کار بر روی دستگاه اشکالات عمده‌ای به وجود می‌آید.

۳. دهنه‌‌‌ی زیر و رو

در این نوع دهنه نخ‌ها همزمان به بالا و پایین برده می‌شود و در نتیجه ارتفاع دهنه توسط دو گروه نخ ایجاد شده و زمان تشکیل دهنه به مراتب کمتر می‌شود، به همین دلیل در حال حاضر این نوع دهنه کاملاً مطلوب است و بیشتر در ماشین‌هایی که با دور زیاد کار می‌کند، از آن استفاده می‌شود.

ب) پودگذاری

پس از تشکیل دهنه، عمل پودگذاری انجام می‌شود و طی آن ماکو که حامل ماسوره‌ی نخ پود است، از داخل دهنه عبور نموده و نخ پود را طبق طرح بافت در لابه‌لای نخ‌های تار قرار می‌دهد.

ج) دفتین زدن

آخرین عمل اصلی دستگاه بافندگی که بلافاصله پس از پودگذاری انجام می‌شود، عمل دفتین زدن است که طی آن دفتینی که شانه‌ای بر روی آن سوار شده و دارای حرکت نوسانی است، نخ پود را به لبه‌‌‌ی پارچه زده و نخ‌های تار را از یکدیگر جدا می‌سازد.

فواید بافتنی

بافندگی فقط یک کاردستی نیست، بلکه یک ابزار درمانی است که از چندین جهت برای روح مفید است. در اینجا برخی از فواید بافتنی برای روح آورده شده است:

تمدد اعصاب

آموزش بافتنی با دو میل می تواند حس آرامش را به خصوص در هنگام کار بر روی الگوهای تکراری ایجاد کند. تأثیری مشابه مدیتیشن دارد زیرا به شما امکان می دهد در لحظه حال تمرکز کنید و استرس روز را فراموش کنید.

استرس را کاهش می دهد

درگیر شدن با بافتنی با دست میتواند سطح استرس را کاهش دهد و احساس شادی و رضایت را افزایش دهد. این کار کمک میکند تا افکار و احساسات منفی را منحرف کنید و حس موفقیت و کنترل را ایجاد کنید.

بهبود هوشیاری ذهنی

بافتنی با میل شامل استفاده از هر دو دست است و نیاز به تمرکز دارد که میتواند باعث افزایش دقت ذهنی و بهبود یادآوری حافظه شود.

خلاقیت

بافندگی امکان خلاقیت و بیان فردی را فراهم می کند که می تواند اعتماد به نفس و عزت نفس را افزایش دهد. این راهی برای نشان دادن سبک شخصی و خلاقیت های منحصر به فرد است.

به طور کلی، بافندگی یک فعالیت عالی برای روح است که باعث آرامش، کاهش استرس، هوشیاری ذهنی، ارتباط اجتماعی و خلاقیت می شود.

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در دوره های آموزش بافتنی سایت مهارت جو شرکت کنید، که این دوره ها شامل چندیدن آموزش رایگان بافتنی می باشد.

 

منابع:

منبع 1

منبع 2

معرفی هنر دکوپاژ

دکوپاژ چیست؟

 دکوپاژ به هنری گفته می شود که شما به وسیله چسب و یا چسب زدن روی سطحی، که با پوشاندن آن سطح با جنس ها و صفحات مختلف است گفته می شود و با وسایلی مانند ورق، ترنسفر، روزنامه های باطله خارجی و هر چیزی که شما دوست داشته باشید می توانیم به صورت دکوپاژ شده روی سطوح داشته باشیم. در حالت حرفه ای و تجاری اگر بخواهبد این کار را انجام بدهید، بهتر است که از چند ماده اصلی استفاده کنیم که تهیه آن راحت تر است و یک کار تمیزتر و بازاری تر به شما می دهد
مواردی که در دکوپاژ استفاده می شود شامل ورق دکوپاژ، ترانسفر و پارچه که روی ظرف شیشه ای انجام می شود، پس به طور کلی دکوپاژ به معنی چسباندن یک طرح یا یک صفحه روی یک سطح است.
 شما با هنر دکوپاژ، وسایلی که قابل استفاده نیستند و یا قدیمی شده اند می توانید آن را به یک وسیله جدید تبدیل کنید و با ارزش افزوده می توانید آن را به قیمت بالاتری آن را به فروش برسانید

دکوپاژ روی چه سطوحی اجرا می شود؟

از لحاظ جنس روی دکوپاژ ما محدودیت آنچنانی نداریم، می توانیم از دکوپاژ روی چوب، دکوپاژ روی شمع، دکوپاژ روی قوطی تن ماهی ، دکوپاژ روی ظرف های پلاستیکی، دکوپاژ روی سینی پلاستیکی، دکوپاژ روی شیشه و ..می تواند قابل اجرا باشد.
و شما می توانید این تغییرات را روی وسایل آشپزخانه و حتی کابینت دکوپاژ را روی آن ها هم انجام دهید و این که محدودیتی  جنس برای کار دکوپاژ نداریم.
اما شما برای کارهای تجاری، بهتر است از چند ماده اصلی برای آموزش دکوپاژ استفاده شود. طرح هایی مثل ورق دکوپاژ، ترانسفر و... می باشد ما برای فروش نمی توانیم از اجناسی که کهنه شده اند استفاده کنیم و آن را به فروش برسانیم

ولی جنس هایی که بیشتر در هنر دکوپاژ برای فروش استفاده می شود، اصلی ترین آن ام دی اف های خام هستند و بعد از آن ظروف شیشه ای هستند، این دو مدل برای فروش ودرآمد زایی مناسب هستند.

آیا این وسایل دکوپاژ شده قابل استفاده هستند؟

ما برای سطوح مختلف از تثبیت کننده استفاده می کنیم، تثبیت کننده ماده ای است که ما بعد از این که کارمان با آن تمام شد آن را روی کار می زنیم و باعث می شود که آن کار ضد آب و قابل شستشو شود، رنگ ندهد و یا مقاومت رنگ آن بیشتر شود.
شاید در دکوپاژ روی وسایل چوبی این کار کاربرد ندارد ولی می توانیم با یک دستمال خیس آن را تمیز کنیم، در دکوپاژ روی ظروف شیشه هم وقتی که رنگ و تثبیت کننده ها روی کار می آیند این وسایل شیشه ای بیشتر جنبه تزئینی پیدا می کنند، مگر این که شما از این وسایل در مواقعی استفاده کنید که در معرض حرارت نباشند، مثلا می توان از این ظروف شیشه ای دکوپاژ شده از میان وعده های سرد از آن استفاده کرد و شستشو آن با یک ابر و یک ماده شوینده باشد که هیچ اتفاقی برای ظروف نمی افتد.

همچنین ما برای تثبیت کار از رزین مثلا در سینی ها و وسایل سفره هفت سین استفاده می کنیم. پس به این شکل است که ما کارهایمان را تثبیت میکنیم و مشکلی برای کارکردن روزمره از آن ها نداریم
وسایل دکوپاژ

کاربرد هنر دکوپاژ

این هنر در سطوح مختلف قابل اجرا است و شما می توانید از این هنر لوازم تزئینی درست کنید و حتی  لوازمی که قبلا داشتید و از آن ها هیچ استفاده ای نمی کنید با هنر دکوپاژ می توانید آن را تغییر دهید و ظاهری جدید به آن بدهید.

اما از این هنر هم برای وسایل جدید می توانیم استفاده کنیم و روی لوازمی که قبلا داشتیم و بارها از آن ها استفاده کردیم، که ممکن است رنگ آن رفته باشد و یا سالم باشد و بخواهیم ظاهر آن را تغییر دهیم. و همچنین اگر این دکوپاژ را روی وسایل نو استفاده کنیم می توانیم آن را به فروش برسانیم

بازار کار هنر دکوپاژ

هنر دکوپاژ مثل هر هنر دیگری مشتری های خاص خودش را دارد. و فروش خوب آن به چند نکته و آیتم بستگی دارد، آیتم اول این است که شما چقدر به مهارت رسیده باشید و کار را تمیز و بی نقص انجام دهید. یعنی اگر شما بتوانید به این مهارت برسید که کارهای تمیز و بدون ایراد انجام دهید و مشخص شود که کار با دست انجام شده است و یک کار تمیز ویکدست باشد می توانید آن را راحت تر به فروش برسانید

آیتمی بعدی داشتن خلاقیت است که  باید بتوانید در هر هنری که یاد می گیرید، سبک کاری خود را داشته باشید و با استفاده از خلاقیت در کار چیزهایی را ایجاد کنید که همکاران شما که این کار را میبینند فاقد آن آیتم ها و نکات ریز و خلاقیت شما باشند. شما می توانید کار ارا به صورت انحصاری و با استفاده از خلاقیت خودتان آن را رشد دهید تا مشتری های خودش را پیدا کند

در رابطه با این که چه چیزهایی بیشتر به فروش می رسد، کارهایی است که بیشتر با ام دی اف خام اجرا می شود، ام دی اف خام شما از یک زیر لیوانی چوبی بگیرید تا حتی کلبه های عروسکی خیلی بزرگ در بازار موجود است و شما می توانید آن ها را تهیه کنید و این هنر را روی آن پیاده کنید. شاید وسایلی که بیشتر در منزل کاربرد دارد ، مثل جعبه های دستمال کاغذی ، جعبه های تی بک و انواع باکس ها و... باشد

و بعد از این که این هنر را کامل یاد گرفتید و با وسایلی که طرفدار بیشتری دارند آشنا شدید بعد از آن نوبت به بازاریابی خودتان می رسد، یعنی بدانید که کجا مشتری خوب دارد و کجا می توانید مشتری این کار را پیدا کنید. می توانید در نمایشگاه های مختلف شرکت کنید و محصولتان را به فروش برسانید. و یا می توانید از ظرفیت فضای مجازی استفاده کنید و یک پیج یا کانال بزنید و عکس های خوبی که از محصولاتتان می گیرید به فروش برسید و مشتری خود را پیدا کنید.

شما می توانید با خرید دوره آموزش دکوپاژ از سایت مهارت جو با دیدن این آموزش ها از طریق این هنر به درآمد زایی عالی برسید

آموزش میناکاری روی سفال برای مبتدیان

تاریخچه و منشا میناکاری روی سفال

میناکاری روی سفال یکی از قدیمی‌ترین هنرهای دستی جهان است. اصل این هنر به دوران باستان یونان و روم بازمی‌گردد و در اوج قدرت و شکوه در دوران صفویه در ایران رشد و توسعه یافت. در این دوره، میناکاری روی سفال به عنوان یک هنر بسیار مهم در صنایع دستی محسوب می‌شد و همیشه در برگزاری مراسم و جشن‌های مختلف به کار می‌رفت.

 

میناکاری روی سفال در کشورهای مختلفی همچون چین، ژاپن، کره، ترکیه و ایران به عنوان یک هنر مرموز و زیبا شناخته می‌شود. اما این هنر در ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین هنرهای دستی شناخته می‌شود و هنرمندان ایرانی با استفاده از تکنیک‌های مختلف و خلاقیت خود، اثرهایی بسیار زیبا و چشم نواز روی سفال خلق کرده‌اند.

 

از جمله نمونه‌های مهم این هنر در ایران می‌توان به میناکاری روی بشقاب، ابدیت، کاسه، گلدان و... اشاره کرد. در کل، میناکاری روی سفال یک هنر بسیار قدیمی و بزرگ است که هنوز هم در بسیاری از کشورها به عنوان یک هنر بسیار ارزشمند شناخته و توسعه می‌یابد.

معرفی هنر میناکاری روی سفال

هنر میناکاری روی سفال در حالی که یکی از قدیمی‌ترین هنرهای جهان است، هنوز هم جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و هنر ایران دارد. با آموزش میناکاری روی سفال در منزل، علاقه‌مندان به هنر می‌توانند این هنر قدیمی را به صورت آنلاین و بدون نیاز به کوره، از مرحله مبتدی تا پیشرفته یاد بگیرند. حتی برای آنهایی که می‌خواهند به عنوان یک هنرمند مستقل درآمدزایی کنند، میناکاری روی سفال می‌تواند یک گزینه مناسب باشد.

 

معرفی محصولات میناکاری روی سفال در ایران

 

شما همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر در دوره مینا کاری روی سفال در سایت مهارت جو شرکت کنید.

میناکاری روی سفال در ایران یکی از مهم‌ترین هنرهای دستی است و هنرمندان ایرانی با استفاده از تکنیک‌های مختلف، اثرهایی بسیار زیبا و با ارزش خلق کرده‌اند. در ادامه، به برخی از نمونه‌های میناکاری روی سفال در ایران اشاره می‌کنیم:

 

1- بشقاب‌های میناکاری شاهنشاهی: این بشقاب‌ها در دوران صفویه توسط هنرمندان ماهر ایرانی ساخته شده‌اند و با استفاده از تکنیک‌های میناکاری روی سفال، طرح‌هایی با ارزش و زیبا را روی بشقاب خلق کرده‌اند. این بشقاب‌ها با طرح‌های مختلفی از جمله گل‌ها، حیوانات، طبیعت و... تزئین شده‌اند.

 

2- آبدیت‌های میناکاری: آبدیت‌های میناکاری یکی از معروف‌ترین نمونه‌های میناکاری روی سفال در ایران هستند. این آبدیت‌ها با استفاده از تکنیک‌های میناکاری روی سفال و با طرح‌هایی با ارزش و زیبا، تزئین شده‌اند. در این آبدیت‌ها، طرح‌های مختلفی از جمله گل‌ها، حیوانات، فرشتگان، پرندگان و... استفاده شده‌اند.

 

3- کاسه‌های میناکاری: کاسه‌های میناکاری نیز یکی دیگر از نمونه‌های مهم میناکاری روی سفال در ایران هستند. این کاسه‌ها با تکنیک‌های مختلف و با طرح‌هایی با ارزش و زیبا، تزئین شده‌اند. در این کاسه‌ها، طرح‌های مختلفی از جمله گل‌ها، حیوانات، طبیعت و... استفاده شده‌اند.

 

4- گلدان‌های میناکاری: گلدان‌های میناکاری نیز یکی از نمونه‌های میناکاری روی سفال در ایران هستند. این گلدان‌ها با استفاده از تکنیک‌های مختلف و با طرح‌هایی با ارزش و زیبا، تزئین شده‌اند. در این گلدان‌ها، طرح‌های مختلفی از جمله گل‌ها، حیوانات، پرندگان و... استفاده شده‌اند.

 

5- بطری‌های میناکاری: بطری‌های میناکاری نیز یکی از نمونه‌های مهم میناکاری روی سفال در ایران هستند. این بطری‌ها با تکنیک‌های مختلف و با طرح‌هایی با ارزش و زیبا، تزئین شده‌اند. در این بطری‌ها، طرح‌های مختلفی از جمله گل‌ها، حیوانات، طبیعت و... استفاده شده‌اند.

 

6- بشقاب‌های طبیعت: بشقاب‌های طبیعت نیز یکی از نمونه‌های میناکاری روی سفال در ایران هستند. این بشقاب‌ها با تکنیک‌های مختلف و با طرح‌هایی با ارزش و زیبا، تزئین شده‌اند. در این بشقاب‌ها، طرح‌های مختلفی از جمله درختان، شعله آتش، ماه، ابر و... استفاده شده‌اند.

 

7- سبد‌های میناکاری: سبد‌های میناکاری نیز یکی دیگر از نمونه‌های مهم میناکاری روی سفال در ایران هستند. این سبد‌ها با استفاده از تکنیک‌های مختلف و با طرح‌هایی با ارزش و زیبا، تزئین شده‌اند. در این سبد‌ها، طرح‌های مختلفی از جمله گل‌ها، حیوانات، طبیعت و... استفاده شده‌اند.

 

8- قاب‌های میناکاری: قاب‌های میناکاری نیز از دیگر نمونه‌های میناکاری روی سفال در ایران هستند. این قاب‌ها با تکنیک‌های مختلف و با طرح‌هایی با ارزش و زیبا، تزئین شده‌اند. در این قاب‌ها، طرح‌های مختلفی از جمله گل‌ها، حیوانات، طبیعت و... استفاده شده‌اند.

 

در کل، میناکاری روی سفال در ایران یکی از مهم‌ترین هنرهای دستی است و هنرمندان ایرانی با استفاده از تکنیک‌های مختلف، اثرهایی بسیار زیبا و با ارزش خلق کرده‌اند. طرح‌های مختلفی از جمله گل‌ها، حیوانات، طبیعت و... در نمونه‌های مختلف میناکاری روی سفال در ایران استفاده شده‌اند.

 مینا کاری

 

میناکاری روی سفال بدون کوره

آموزش میناکاری روی سفال بدون کوره برای مبتدیان، با استفاده از نکات و ترفندهایی که در طول زمان به دست آمده‌اند، به شرکت کنندگان این امکان را می‌دهد تا با استفاده از مداد و رنگ‌های مینا، اثری زیبا و منحصر به فرد روی سفال خود ایجاد کنند. با خرید وسایل میناکاری روی سفال، شرکت کنندگان می‌توانند اقدام به تمرین و یادگیری تکنیک‌های مختلف میناکاری کنند.

 

میزان درآمدزایی هنر میناکاری روی سفال

با توجه به نیاز به صرف هزینه کمتر برای شروع میناکاری روی سفال، این هنر می‌تواند به عنوان یک شغل پاره‌وقت به شمار رود که درآمد زیادی نیز به همراه دارد. در این حوزه، قیمت میناکاری روی سفال به نوع و کیفیت کار و نیز تجربه هنرمند بستگی دارد. با ارائه آموزش‌های میناکاری روی سفال به صورت آنلاین، همه علاقه‌مندان به هنر می‌توانند این هنر را فرا بگیرند و اگر بخواهند، به عنوان یک هنرمند استقلال مالی خود را داشته باشند.

 

پرداختن به هنر میناکاری روی سفال، علاوه بر اینکه به شرکت کنندگان این امکان را می‌دهد تا با استفاده از تکنیک‌های مختلف، اثری خلاقانه و زیبا خلق کنند، به آنها امکان می‌دهد که با یادگیری چندین تکنیک، به مرور زمان تخصص خود را در این حوزه افزایش دهند و از آن به عنوان یک شغل پاره‌وقت یا تمام وقت استفاده کنند. همچنین، با توجه به اینکه وسایل میناکاری روی سفال به راحتی در دسترس هستند، این هنر می‌تواند به یکی از روش‌های خلاقانه کسب درآمد تبدیل شود.

انواع تکنیک های میناکاری روی سفال

 

برخی از تکنیک‌های معمول در میناکاری روی سفال عبارتند از:

1- تکنیک چینی: در این تکنیک، طرح‌های سنتی چینی بر روی سفال کپی می‌شوند و سپس با استفاده از قلم‌های مینا، طرح را رنگ می‌کنند.

2- تکنیک آیینی: در این تکنیک، سطح سفال با یک لایه مینا پوشیده می‌شود و سپس با استفاده از قلم‌های مینا و الگوهای آیینی، طرح‌های گل، حیوانات و... بر روی سفال نقش بسته می‌شوند.

3- تکنیک کلیسایی: در این تکنیک، طرح‌های مذهبی و مقدس بر روی سفال نقش بسته می‌شوند و با استفاده از قلم‌های مینا و رنگ‌های مختلف، طرح را به زیبایی تکمیل می‌کنند.

4- تکنیک روسی: در این تکنیک، با استفاده از رنگ‌های روغنی، طرح‌هایی با شکل‌های هندسی و خطوط زیبا بر روی سفال نقش بسته می‌شوند.

5- تکنیک مدرن: در این تکنیک، طرح‌هایی با سبک مدرن و خلاقانه بر روی سفال نقش بسته می‌شوند و با استفاده از رنگ‌های مختلف، طرح را به زیبایی تکمیل می‌کنند.

این تکنیک‌ها تنها چند نمونه از تکنیک‌های مورد استفاده در میناکاری روی سفال هستند و هنرمندان می‌توانند با ترکیب و تلفیق این تکنیک‌ها و خلاقیت خود، طرح‌های منحصر به فرد و زیبا خلق کنند

 

ابزارهای مورد استفاده در هنر میناکاری

 ابزارهای مینا کاری

در آموزش میناکاری روی سفال، ابزارهای مختلفی برای ایجاد طرح‌ها و تزئین سطوح سفال استفاده می‌شود. برخی از این ابزارها عبارتند از:

 

1- قلم‌های میناکاری: این قلم‌ها، به‌صورت مخصوص برای میناکاری طراحی شده‌اند. این قلم‌ها دارای نوک‌هایی از جنس فلزی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان طرح‌های مختلف را روی سطح سفال کشید.

 

2- رنگ‌های میناکاری: رنگ‌های میناکاری نیز برای تزئین سطوح سفال به‌کار می‌روند. این رنگ‌ها، به‌صورت مخصوص برای میناکاری طراحی شده‌اند و دارای خصوصیات ویژه‌ای هستند که اجازه می‌دهند طرح‌ها با دقت و کیفیت بالا روی سطح سفال تزئین شوند.

 

3- برس‌های مخصوص: برای پاک کردن و یا حتی تغییر طرح‌هایی که بر روی سطح سفال کشیده شده‌اند، برس‌های مخصوصی نیز در این زمینه استفاده می‌شود.

 

4- قالب‌های میناکاری: برای ایجاد طرح‌های شکل‌دار، قالب‌های مخصوصی نیز در آموزش میناکاری به‌کار می‌روند. این قالب‌ها، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که اجازه می‌دهند طرح‌هایی با شکل‌های مختلف روی سطح سفال ایجاد شوند.

 

5- لوازم حفاظتی: در آموزش میناکاری، به‌خصوص برای کسانی که با ابزارهای برشی و حاد کار می‌کنند، استفاده از لوازم حفاظتی مثل دستکش، عینک و ماسک بسیار ضروری است تا از آسیب به دست‌ها و صورت جلوگیری شود.

 

6- فانت‌ها: فانت‌ها به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم در میناکاری، برای تزئین سطوح سفال به‌کار می‌روند. این فانت‌ها، با توجه به نوع طرح و تزئینی که قرار است روی سفال ایجاد شود، انتخاب می‌شوند.

 

در کل، آموزش میناکاری نیازمند استفاده از ابزارهای مختلف و نیز توانایی در کار با این ابزارها است. با تمرین و تجربه، مهارت در کار با این ابزارها بالا می‌رود و طرح‌هایی با کیفیت تری تولید می شوند.

شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در دوره مینا کاری روی سفال در سایت مهارت جو شرکت کنید. و نحوه رنگ آمیزی و نکات مهم مینا کاری را آموزش ببینید.

 

                                                                                                                                                                                            

معرفی انواع مدل های فرشینه بافی

هنر بافت فرشینه یکی از قدیمی‌ترین و مرموزترین هنرهای دنیاست، فرشینه بافی  یکی از مهمترین و سخت‌ترین هنرهای دستی است که برای تولید آن از نخ‌های بلند و توری بهره می‌گیرند. بافت فرشینه به دلیل زیبایی و دقت طرح‌های آن، از دیرباز توسط بسیاری از قوم‌ها و نژادها برای تزئین خانه‌ها و فضای باز به کار گرفته می‌شود.

انواع فرشینه های پرکاربرد:

  • فرشینه بافی با تور
  • فرشینه بافی با تریکو
  • فرشینه بافی با گونی
  • فرشینه بافی با مکرومه

 

فرشینه بافی با تور:

فرشینه بافی با تور یا همان فرشینه معرق، یکی از روش‌های تزئینی در بافت فرشینه است که با استفاده از تورهای مختلف و بافت آنها به همراه دوخت بافتنی انجام می‌شود. در این روش، تورهای مختلفی که از جنس پشم، پنبه، ابریشم و ... ساخته شده‌اند، به شکل معرق به هم دوخته می‌شوند تا طرح‌های مختلفی شکل بگیرند. سپس با استفاده از نخ‌های رنگی و متنوع، این تورها بافته می‌شوند تا فرشینه‌ای با طرح پیچیده و زیبا به وجود آید.
فرشینه بافی با تور

و یکی از مهارت‌های پیچیده در بافت فرشینه است که نیاز به تخصص و دقت بالایی دارد. بافنده‌های فرشینه با استفاده از این روش، طرح‌های بسیار پیچیده و زیبایی را به وجود می‌آورند که به دلیل زیبایی و دقت طرح‌های آن، بسیار گران قیمت است. علاوه بر این، فرشینه بافی با تور به دلیل استفاده از تورهای گران‌قیمت و نخ‌های با کیفیت بالا، از هنرهای لوکس به شمار می‌آید.

فرشینه بافی با تریکو

فرشینه بافی با تریکو یکی از روش‌های جالب و جدید در آموزش بافت فرشینه است که با استفاده از نخ‌های تریکو و بافت با سوزن، انجام می‌شود. این روش در ایجاد طرح‌های متنوع و زیبای فرشینه بسیار موثر است و می‌تواند برای تولید محصولات دستی زیبا و منحصر به فرد مورد استفاده قرار گیرد.

فرشینه بافی با گونی

گونی بافی روشی ساده است که به واسطه‌ی آن می‌توانید وسایل تزیینی و زیبایی برای خانه‌ی خود تهیه کنید. با کمی تمرین می‌توانید به گونی بافی مسلط شوید، تا جایی که انواع وسایل منزل نظیر پادری، دیوارکوب‌های تزیینی، قالیچه‌های کوچک و … را خودتان به آسانی در منزل درست کنید.

ابزار های مورد نیاز برای بافت فرشینه با گونی:

سوزن گونی بافی

انتخاب سوزن گونی بافی، مهمترین بخش کار است. گره‌ها و کوک‌هایی که روی گونی ایجاد می‌کنید، همگی به ضخامت و نوع سوزن بستگی دارند. سوزن را باید با توجه به کاری که می‌خواهید انجام دهید انتخاب کنید.

نخ

نخ مناسب گونی بافی، نخ کاموا، نخ‌های پشمی و یا نخ کوبلن است. نخ را باید با توجه به ضخامت سوزن انتخاب کنید. قطر نخ نباید بزرگ‌تر از قطر سوزن باشد.

گونی

برای گونی بافی می‌توانید از گونی‌های کنفی و یا پلاستیکی استفاده کنید. برای کارهای بزرگتر نظیر قالیچه می‌توانید گونی‌ها را با چرخ خیاطی به هم بدوزید. برای صرفه‌جویی می‌توانید از گونی‌های برنج نیز استفاده کنید. فقط قبل از شروع به کار گونی را حتما بشویید و چند روز در سطحی صاف، مثلا زیر فرش قرار دهید تا به خوبی صاف شود.

حلقه گلدوزی:

اگر در گونی‌ بافی مبتدی هستید، بهتر است از حلقه گلدوزی استفاده کنید. حلقه گلدوزی به شما کمک می‌کند گونی را محکم نگه‌دارید و کار شما را آسان‌تر می‌کند.
فرشینه بافی با گونی

فرشینه بافی با مکرومه

مکرومه بافی یکی از هنرهای اصیل و زیبایی است که قدمتی دیرینه دارد و هنرمندان بسیاری در این زمینه به خلق آثار و انواع تزیینات مشغول می‌باشند.  مکرومه بافی، هنر خلق تزیینات و صنایع دستی زیبا به کمک نخ و گره می‌باشد.

یکی از دلایلی که باعث شده این هنر طرفداران زیادی داشته باشد، عدم نیاز آن به وسایل و ابزار پیچیده و گران قیمت است. تمام چیزی که نیاز داریم مقداری نخ مکرومه، در صورت لزوم انواع مهره برای تزیینات و جلوه ی‌بیشتر کار و مقدار قابل توجهی حوصله و خلاقیت و نوآوری می‌باشد.

داشتن ذهن خلاق و ایده‌پرداز یکی از فاکتورهای اصلی و مهم این هنر است و همین فاکتور باعث شده زمینه ی‌تولیدات در این هنر هر روز وسیع‌تر و متنوع‌تر شود و محصولات بیشتری بتوان با آن خلق کرد.

کاربرد نخ های مکرومه

مکرومه بافی، قیطان بافی یا طناب بافی همگی هنر مکرومه بافی به شمار می‌روند و برای بافت در آنها از نخ‌های مکرومه، نخ قیطان و نخ قیطان سوزنی به کارگرفته می‌شود. این هنر در حرفه ی‌ملوانی و صخره نوردی به صورت رسمی و کاربردی مورد استفاده واقع می‌شود.
از انواع اکسسوری‌ها و بدلیجات گرفته تا کوسن، کیف، شال مبل، روتختی، آویز، لوستر، تل بافی، فرشینه، دیوارکوب، تزیینات آیینه، تاب ریلکسی، لباس، تزیین انواع بانکه آشپذخانه، روکش صندلی و… هزاران وسیله ی‌تزیینی و کاربردی دیگر، همه و همه گوشه‌ای از محدوده ی‌ورود این هنر می‌باشند.
فرشینه بافی با مکرومه

شما می توانید برای آموزش های بیشتر در دوره های یافت فرشینه سایت مهارت جو شرکت کنید تا بتوانید به درآمد عالی در منزل برسید.

آموزش رایگان فرشینه بافی

فرشینه بافی چیست؟

آموزش بافت فرشینه یکی از هنرهای دستی قدیمی و سنتی است که در بسیاری از کشورها از جمله ایران، ترکیه، آذربایجان و افغانستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در آموزش بافت فرشینه با دست، از نخ‌های پشمی و ابریشمی برای بافت فرش استفاده می‌شود و طرح‌ها و الگوهای آن به صورت دستی و با استفاده از قلاب و سوزن بافته می‌شوند.

طرح‌های فرشینه بافی به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: طرح‌های شاخصی و طرح‌های هسته‌ای. طرح‌های شاخصی شامل شکل‌های مختلفی هستند که به صورت مستقل و در موقعیت‌های مختلف در فرش قرار می‌گیرند. در طرح‌های هسته‌ای، یک شکل مرکزی به صورت تکراری در کنار هم قرار می‌گیرد و در اطراف آن شکل‌های دیگری بافته می‌شوند.

یکی از مزیت‌های فرشینه بافی علاوه بر زیبایی و خلاقیت آن، این است که بافت فرش به صورت دستی انجام می‌شود و هیچ دستگاه خاصی برای آن نیاز نیست. همچنین، این هنر از قابلیت ارائه طرح‌های متنوع و خلاقانه برخوردار است که به آن اجازه می‌دهد تا همیشه تازگی و جذابیت خود را حفظ کند.

بافت فرشینه با دست به عنوان یکی از مهمترین و قدیمی‌ترین هنرهای دستی جهان شناخته شده است و هنوز هم در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی و هنری شناخته می‌شود.

نخ مورد استفاده در فرشینه بافی

نخ مناسب در بافت فرشینه با قلاب باید از جنس پشم یا ابریشم باشد، زیرا این نوع نخ‌ها از طریق بافتن به هم چسبیده و باعث ایجاد سطحی صاف و نرم برای فرش می‌شوند. همچنین، نخ‌های پشمی و ابریشمی از نظر بافت و ظاهر بهتر عمل می‌کنند و نتیجه‌ی نهایی فرش را بهترین شکل ممکن می‌دهند.

اگر می‌خواهید فرش با رنگ‌های زنده و مشکی بافته شود، بهتر است از نخ‌های پشمی استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید فرش با رنگ‌های نوک مدادی و طبیعی بافته شود، نخ‌های ابریشمی مناسب‌تر هستند

در انتخاب نخ، باید به کیفیت نخ و ضخامت آن نیز توجه کنید. نخ‌های با کیفیت و ضخامت مناسب بهترین انتخاب برای فرشینه بافی هستند، زیرا این نوع نخ‌ها خطر پاره شدن و قطع شدن در طول فرش را کاهش می‌دهند و نتیجه‌ی نهایی فرش را بهتر می‌کنند.

ابزار های مورد نیاز بافت فرشینه

۱. قلاب بافتنی: ابزار اصلی برای بافت فرش، قلاب بافتنی است. این ابزار، بافتنده را قادر می‌سازد تا نخ را به صورت تناوبی درون حلقه‌های قبلی بگذارد.
2. تیغه: برای برش دادن نخ‌های اضافی و تمیز کردن فرش، تیغه لازم است.

  1. قیچی: برای برش دادن نخ و تمیز کردن فرش، قیچی لازم است.
  2. کاموا

با استفاده از این ابزارها، می‌توانید به راحتی فرشینه بافی را آغاز کرده و فرش‌های زیبا و خلاقانه‌ای را بافته و لذت ببرید.

میزان درآمد از فرشینه بافی

میزان درآمدی که از بافت فرشینه به دست می‌آید، به عوامل مختلفی مانند سطح تخصص و مهارت، بازار فروش، قیمت فروش، نوع و کیفیت فرشینه ها و ... بستگی دارد. با این حال، برای افرادی که در فرشینه بافی تخصص دارند و توانایی بافتن فرش های با کیفیت و مورد تقاضا را دارند، فرشینه بافی می‌تواند به عنوان یک شغل سودآور مطرح باشد.

در ایران، فرشینه بافی به عنوان یکی از صنایع دستی سنتی شناخته شده است و محصولات زیادی در این زمینه تولید می‌شود که برای صادرات و فروش در بازارهای داخلی و خارجی مناسب هستند. بنابراین، اگر فردی توانایی تولید فرشینه با کیفیت را داشته باشد، می‌تواند به عنوان یک کارآفرین در این زمینه فعالیت کرده و درآمد خوبی کسب کند. به هر حال، با توجه به قیمت بالای فرشینه‌های با کیفیت و تقاضای زیاد در بازار، می‌توان به این نتیجه رسید که فرشینه بافی می‌تواند به عنوان یک فعالیت سودآور و متداول در صنایع دستی باشد.

بافت فرشینه با تور

برای بافت فرشینه با کاموا و تور به یک تور فرشینه بافی درشت نیاز دارید.

تور را بردارید، آن را در ابعاد دلخواه برش دهید و سپس طرح دلخواه خود را بر روی آن رسم کنید. از محل رسم شکل دور تا دور تور را ببرید تا طرح فرشینه شما آماده شود.

ابزار بعدی مورد نیاز شما برای بافت فرشینه یک قلاب فرشینه دسته پلاستیک سرکج یا هر قلاب دیگری است که از قبل دارید. شما می توانید به کمک این قلاب نخ را از بین شبکه های توری رد کنید. برای این کار اول نخ را دولا کنید و آن را در سر قلاب گیر بیندازید.

در مرحله بعد باید به کمک قلاب، نخ را از شبکه های توری رد کنید و باز هم به کمک قلاب کاموا را دور همان حلقه توری گره بزنید. شما باید همین کار را برای کل طرح تان ادامه دهید و هربار گره ها را تکرار کنید.

قسمت های مختلف طرح را با کاموا های مد نظر و گره های پی در پی پر کنید تا طرح کامل شود.

و در ادامه شما می توانید اگر علاقه مند به هنر بافتنی هستید.در دوره های آموزش بافت فرشینه مهارت جو شرکت کنید.

 

 

آموزش طراحی چهره برای مبتدیان

آموزش طراحی چهره از پر طرفدار ترین سبک های آموزش نقاشی حرفه ای است. ترسیم کردن چهره با جزئیاتی که دارد گرچه امری دشوار به نظر می رسد اما با آموزش مناسب به خوبی می توانید آن را انجام دهید. اصول اولیه طراحی چهره که باید آن را رعایت نمود.

طراحی چهره با مداد از پرطرفدار ترین سبک های نقاشی است و آن را مختص نقاشان حرفه ای می دانند درحالی که به این صورت نیست. علاقه مندان و هنرجویان برای شروع می بایست از ترسیمات ساده شروع کنند. ابتدا چهره های ساده را نقاشی کرده تا با فرم و خطوط چهره آشنا شوند. ممکن است شما با دیدن چهره های طراحی شده با مداد به سبک هایپر رئال بگویید که چگونه می توان به این صورت طراحی کرد؟ این طراحی چقدر زمان برده و چه مهارتی باید داشت تا بتوان به این صورت نقاشی کرد؟

برای پاسخ به این پرسش باید گفت که شما با تمرین و پشتکار می توانید به سرعت به این حد از توانایی برسید و به خوبی طراحی چهره با مداد را انجام دهید. صبوری کلید اصلی این کار است شما باید مراحل آموزش را به صورت مناسب و به خوبی آموزش ببینید و برای طی مراحل آموزش عجله نکنید.

انواع روش های طراحی چهره با مداد

شیوه قدیمی

در روش های قدیمی بیشتر تاکید بر تقویت دست می باشد که خیلی طاقت فرسا است. در آموزش طراحی چهره با مداد در روش های قدیمی هیچگونه دستورالعملی به هنرجویان داده نمی شد و فقط در ابتدای شروع آموزش بیشترین تاکید به تمرین های افزایش قدرت دست و تسلط به حرکت دست بوده.

شیوه جدید

در شیوه های جدید می توانند بعضی از افراد را از طریق روانشناسی با آزمایش، ریشه بی استعدادی را کشف خواهند کرد. در طراحی چهره به سبک جدید به افرادی که استعداد پایینی دارند بسیار کمک می کند چون دستورالعمل و تمرین های بسیاری خواهد دارد. در دوره ها با شیوه جدید برای هنرجویان هدف گذاری خواهد شد و آموزش طراحی سریع چهره صورت خواهد گرفت

شما می توانید با ثبت نام در دوره آموزش طراحی چهره رایگان با اصول ابتدایی کار آشنا شوید و در صورتی که علاقه مند بودید مابقی مراحل را ثبت نام کنید.

دوره طراحی چهره با مداد برای چه افرادی اصلا مناسب نیست؟

افرادی که فکر می کنند طراحی چهره یک نوع استعداد مادرزادی است. کسانی که تصور می کنند برای یک آموزش طراحی چهره ساده نیاز است که است که سال ها به کلاس رفت و تمرین کرد. افرادی که طراح هستند و از طراحی چهره ای که خیلی ساده می باشد دوری می کنند و به دنبال بهانه هستند. افرادی که طراحی چهره را حرفه ای انجام می دهند ولی قصد دارند تکنیک های دیگری چون رنگ آمیزی را آموزش ببینند.

 

آموزش طراحی چهره از روی عکس :

برای آموزش طراحی چهره از روی عکس شما باید در گام اول با ساختار اعضای صورت آشنا شوید

طراحی صورت:

در طراحی صورت با توجه به اندازه گیری سر مدل مورد نظر شروع به طراحی می کنیم. کاغذ را باید طوری تقسیم کنیم که قسمتی خالی باقی بماند و پس از آن با خطوطی افقی آن را به سه قسمت تقسیم می کنیم. برای مشخص شدن محل خطوط چشم با توجه به تناسب یک خط افقی دیگر ترسیم می کنیم. در طراحی چهره باید ابتدا خطوط را به صورت نازک و کم رنگ ترسیم نمود و پس ترسیم صحیح آن را پر رنگ می کنیم.

طراحی چشم:

پس از ترسیم فضای صورت حال نوبت ترسیم چشم می رسد. برای ترسیم دقیق بهتر است چند نمونه چشم را مشاهده کنیم و چشمان خودمان و اطرافیان ما و یا نمونه تصاویر چشم در سایت های مختلف، الگو های مناسبی هستند که می توان به مشاهده آنها پرداخت. با این کار جزئیات چشم (قسمت های داخلی چشم، پلک ها، مردمک و …) را به خوبی ببینید و بررسی کنید. چشم حالتی بیضی دارد، گوشه های آن نیز یکسان نیست. در طراحی چشم ابتدا خطوط بیرونی چشم را ترسیم می کنیم. پلک ها، مردمک و سایر قسمت های اصلی را با خطوطی کم رنگ مشخص می کنیم. پس از ترسیم اولیه چشم ها  جزئیات را به آن اضافه می کنیم. باید در نظر داشته باشید که فاصله را به صورت دقیق رعایت کنید. با سایه زنی قسمت های لازم ترسیم چشم را کامل می کنیم.

این نکته را در طراحی چشم به یاد داشته باشید که قسمت بالایی چشم و قسمت فوقانی عنبیه تیره تر می باشند و باید در سایه زدن آن دقت کرد. سایه زنی تاثیر مهمی در طراحی چشم دارد و شما با انجام صحیح و درست سایه زنی در قسمت های مشخص می توانید به خوبی از مرحله ترسیم چشم عبور کنید.

نکات مهم در طراحی چشم:

  • چشم را ابتدا به صورت مجزا ترسیم کنید. پس از تسلط در ترسیم چشم دیگر را بکشید.
  • به فاصله چشم ها از یکدیگر توجه داشته باشید و آن را خیلی پر رنگ نکشید.
  •  ابعاد را به صورت طبیعی ترسیم کنید و در ترسیم مژه ها اغرق نکنید به صورتی که حالت طبیعی داشته باشد.
  • برای نمایش چین و چروک های چشم از خط استفاده نکنید بلکه با سایه زنی به صورت کم رنگ آن را نمایش دهید.
  • می توانید در یک کاغذ مجزا چندین نمونه چشم را در حالات مختلف ترسیم کنید تا در ترسیم چشم به مهارت دست پیدا کنید.

طراحی ابرو:

  • پس از ترسیم چشم نوبت به ابرو ها می رسد. در ترسیم ابرو باید به فاصله آن از چشم و دو ابرو از یکدیگر دقت کرد. ابتدا مسیر و حالت ابرو را به صورت کم رنگ ترسیم کنید. با پهنای مداد به اندازه پهنای ابرو سایه بزنید. برای نماش مو های ابرو با نوک مداد، جهتی که مو حرکت دارد را با خطوطی واضح و حالت دار رسم کنید. توجه داشته باشید که قسمت برجسته ابرو رنگی روشن دارد و قسمت پایین تیره رنگ می باشد. در ترسیم روشنایی و تیرگی سایه با حوصله و صبوری عمل سایه زنی را انجام دهید. با تمرین می توانید به راحتی روشنایی و خطوط رویش ابرو را ترسیم کنید.

طراحی بینی:

  • مرحله بعدی طراحی بینی می باشد. این قسمت از مهم ترین نقاط در طراحی چهره می باشد و برای شروع بهتر است از شکل ساده آن در ترسیم استفاده کرد. بینی را از زوایای مختلف بررسی و به تفاوت هایی که در قسمت های مختلف وجود دارد توجه کنید. خطوط و فرم اصلی بینی (طول و پهنای تیغه ها) را با خط هایی نازک ترسیم کرده و پس از آن جزئیات را اضافه کنید. برای نمایش فاصله بین دو چشم و قسمت زیر بینی در سایه زنی از روشن کردن تیغه بین دو چشم استفاده کنید. بینی در کل به صورت برجسته می باشد و در ترسیم آن باید به سایه و نور هایی که ایجاد می کنید توجه داشته باشید. شما پس از ترسیم خطوط اصلی بینی به صورت کم رنگ و مشخص شدن فرم اصلی می توانید جزئیات را ترسیم کنید در ترسیم جزئیات سایه زنی به شکل درست اهمیت بسزایی دارد.

طراحی لب:

  • در طراحی لب فرم کلی آن اهمیت ویژه ای در تکمیل چهره دارد. با توجه به اینکه لب تنوع شکلی زیادی دارد در ترسیم باید دقت کرد. برای کسب مهارت در طراحی لب کافیست آن را در حالت های مختلف و متفاوتی چون خندیدن، صحبت کردن، باز بودن و سایر حالات ابتدا بررسی و بعد شروع به ترسیم آن نمایید. با این کار می توانید به هماهنگی در تغییر حالت میان لب و سایر اجزای صورت در طراحی دست یابید. برای اینکه موقعیت دقیق لب را پیدا کنید از وسط چشم ها یک خط عمود کنید این خط نقطه پایانی لب می باشد. موقعیت لب پایین را نیز می توان با تقسیم بندی از انتهای بینی و چانه بدست آورد. دو خط عمودی از قسمت پایینی بینی و چانه ترسیم کنید حال در اواسط این خطوط یک خط افقی دیگر رسم کنید آن خط لب پایینی را نشان می دهد.
  • در ترسیم لب ابتدا یک بیضی با گوشه هایی تیز و بسته ترسیم کنید. توجه داشته باشید که لب پایین از لب بالایی پهن تر می باشد گرچه در بعضی موارد ممکن است هر دو به یک اندازه باشند. (این مورد خیلی کم پیش می آید) با خطوط نارک و کم رنگ فرم کلی لب را مشخص و با استفاد از سایه زنی جزئیات آن را کامل کنید. دقت داشته باشید که در سایه زنی لب بالایی کمی تیره تر از لب پایین می باشد.

طراحی گوش:

  • ارتفاع گوش به اندازه بینی بوده و به موازات آن رسم می شود. برای ترسیم خطوط داخلی گوش آن را به سه قسمت تقسیم می کنیم. قسمت بالایی (حلقه خارجی گوش)، قسمت میانی (حفره گوش) و قسمت پایینی (نرمه گوش) برای نمایش جزئیات این سه قسمت از سایه زنی استفاده کنید. قسمت های عمیق را تیره رنگ نمایش دهید.

طراحی مو:

  • از مهم ترین مباحث در این سبک طراحی، نحوه ترسیم مو می باشد. ابتدا توده مویی که می خواهد ترسیم کنید را بر روی طرح مشخص کنید. پس از آن جزئیات را اضافه کنید. برای مشخص کردن مدل مو مداد را در جهت رویش مو بکشید و دقت داشته باشید که نیازی به ترسیم تک به تک مو نمی باشد.
  • مشخص کردن مدل مو نباید با خطوط تصادفی صورت گیرد بلکه باید به خطوط را صورت هدفمند و در جهت رویش ترسیم کرد. به هنرجویان تازه کار پیشنهاد می شود برای شروع چند طرح اول خود را با سایه زنی انجام دهند و برای نمایش فر های مو از ترسیم توده های بزرگ و کوچک مو استفاده کنند. حتما دقت داشته باشید در ترسیم مو از ترسیم خطوط تصادفی پرهیز کنید و تمامی خطوط را به صورت هدفمند بکشید.

اگر شما در کلاس های نقاشی شرکت نموده اید و شناخت خوبی از این هنر دارید می توانید در دوره های آموزش طراحی چهره شرکت کنید

آموزش طراحی چهره برای مبتدیان
آموزش طراحی چهره متوسطه

آموزش طراحی چهره پیشرفته
آموزش نقاشی سیاه قلم مبتدی

آموزش نقاشی سیاه قلم پیشرفته

آموزش نقاشی با رنگ اکریلیک مقدماتی

آموزش نقاشی با رنگ اکریلیک پیشرفته

منابع:

منبع 1

منبع 2